101 1038 300x225 VISNE LIKORU

Kulturumuzde bayramlarda likor ikram etmek var..   Onumuz bayram. Belki bu bayrama yetismez ama ;Insallah gelecek bayramlar icin, simdiden hazirliyabilirsiniz.

101 1039 225x300 VISNE LIKORU

Visne lokuru nu gecenlerde bir arkadasim hatirlatti . Bu yil pek yapmayi dusunmuyordum. Pazarda ” son visne, artik yok!” diye bagiriyorlardi. Aklima geldi .. Gecen yildan  biraz vardi  visne likorum..  Kadehlere  doldurup fotagraflarini cektim.  Eskidikce  daha guzel olmustu.

Bu bol baharatli likor  eskiden soguk alginli  ve oksuruk icin yapailirmis.. Visne, kiraz cekirdegi ve saplari cay gibi demlenip iciliyor. Eger alkol sizi rahasiz etmiyorsa . Ihtiyac duyunca ilac niyetine kucuk bir kadeh icin..

Bu kez visnenin saplarinida kavanoza visnelerin uzerine yerlestirdim.. 40 gun sonra hazir..

Daha once eczanelerden alirdim  alkolu  . Artik eczanelerde satilmiyor. Tekel bayii den almak gerekiyor. Dikkatli olun. mutlaka likor yapacaginizi soyleyin.

Ben 35 cc lik   1 sise  votka aldim marketten. Visne cok sulu idi iyi oldu.   Siz  1kilo visneye   2 tane 35 cc lik 2 sise alin isterseniz.

101 1036 300x225 VISNE LIKORU

101 10371 300x225 VISNE LIKORU

MALZEMELER

1visne

1-2 sise 35 cclik votka veya yarim kilo likor icin alkol ( mutlaka   tekel bayiiden alinacak)

2su bardagi toz seker

3-4 adet yenibahar

1 kucuk parca kuru zencefil

1cubuk tarcin

5-5 adet karanfil

bir fiske rendelenmis hint cevizi

Not: baharatcilara” likor icin” derseniz  .size gereken baharatlari veririler.  Tarcin, karanfil, ve zencefil olamasa olmaz! Diger baharatlar size kalmis.. hangisini isterseniz   kullanin.

HAZIRLANMASI

Visneleri yikayin iyice suzun. Saplarini ayiklayin ama atmayin. Visneleri  orta buyukuklte bir kavanoza veya genis agizli  icki sisesine doldurun. uzerine  sekeri  ,sekerin uzerine saplarini yerlestirin.

Baharatlari  saplarin uzerine yerlestirin. 1-2 sise votka veya yarim kilo alkolu uzerine  dokun. kavanozun kapagini kapatin.  Karanlik bir yere yerlestirin.  Bir kac kez gunde bir kez kavanozu alt, ust edin, sallayin. 4o gun sonra likorunuz hazir..   Istersniz  baska  bir siseye cok ince  cay suzgeci ile suzun . isterseniz oldugu gibi birakin. ikram ederken kadehlere bir tane visne atip ikram edin.

Ikram ederken cok agir oldu dersniz; Biraz su ekleyin. Kucuk likor kadehlerinde , yaninda cikolata ile servis yapin. SIHHATINIZE! … IYI BAYRAMLAR!…

RSS 2.0 ile takip edebilirsiniz. Yaziya yorum yazabilir, veya geri izleme yapabilirsiniz.
Yorum Yazin