
Kulturumuzde bayramlarda likor ikram etmek var.. Onumuz bayram. Belki bu bayrama yetismez ama ;Insallah gelecek bayramlar icin, simdiden hazirliyabilirsiniz.

Visne lokuru nu gecenlerde bir arkadasim hatirlatti . Bu yil pek yapmayi dusunmuyordum. Pazarda ” son visne, artik yok!” diye bagiriyorlardi. Aklima geldi .. Gecen yildan biraz vardi visne likorum.. Kadehlere doldurup fotagraflarini cektim. Eskidikce daha guzel olmustu.
Bu bol baharatli likor eskiden soguk alginli ve oksuruk icin yapailirmis.. Visne, kiraz cekirdegi ve saplari cay gibi demlenip iciliyor. Eger alkol sizi rahasiz etmiyorsa . Ihtiyac duyunca ilac niyetine kucuk bir kadeh icin..
Bu kez visnenin saplarinida kavanoza visnelerin uzerine yerlestirdim.. 40 gun sonra hazir..
Daha once eczanelerden alirdim alkolu . Artik eczanelerde satilmiyor. Tekel bayii den almak gerekiyor. Dikkatli olun. mutlaka likor yapacaginizi soyleyin.
Ben 35 cc lik 1 sise votka aldim marketten. Visne cok sulu idi iyi oldu. Siz 1kilo visneye 2 tane 35 cc lik 2 sise alin isterseniz.


1visne
1-2 sise 35 cclik votka veya yarim kilo likor icin alkol ( mutlaka tekel bayiiden alinacak)
2su bardagi toz seker
3-4 adet yenibahar
1 kucuk parca kuru zencefil
1cubuk tarcin
5-5 adet karanfil
bir fiske rendelenmis hint cevizi
Not: baharatcilara” likor icin” derseniz .size gereken baharatlari veririler. Tarcin, karanfil, ve zencefil olamasa olmaz! Diger baharatlar size kalmis.. hangisini isterseniz kullanin.
Visneleri yikayin iyice suzun. Saplarini ayiklayin ama atmayin. Visneleri orta buyukuklte bir kavanoza veya genis agizli icki sisesine doldurun. uzerine sekeri ,sekerin uzerine saplarini yerlestirin.
Baharatlari saplarin uzerine yerlestirin. 1-2 sise votka veya yarim kilo alkolu uzerine dokun. kavanozun kapagini kapatin. Karanlik bir yere yerlestirin. Bir kac kez gunde bir kez kavanozu alt, ust edin, sallayin. 4o gun sonra likorunuz hazir.. Istersniz baska bir siseye cok ince cay suzgeci ile suzun . isterseniz oldugu gibi birakin. ikram ederken kadehlere bir tane visne atip ikram edin.
Ikram ederken cok agir oldu dersniz; Biraz su ekleyin. Kucuk likor kadehlerinde , yaninda cikolata ile servis yapin. SIHHATINIZE! … IYI BAYRAMLAR!…

KAYNAR/LOHUSA ŞERBETİ
SALGAM
NAR LİKÖRÜ
SEFTALI VE DONDURMA









Son Yorumlar